Welk type ondernemer / klant ben jij?

...en wat betekent dat voor jouw bedrijf en je klanten?

Mensen zijn veelzijdige en complexe wezens. Ook ondernemers. En toch kun je in hun gedrag vaak patronen te ontdekken op basis van onderliggende motieven en waarden. Waarom doet of zegt iemand juist dat?

Als je drijfveren kunt herkennen en duiden, helpt je dat om mensen (klanten, leveranciers en andere stakeholders) aan te spreken op een manier die hen echt raakt. En dat overtuigt en verkoopt veel beter!

Zonder etiketten te plakken of mensen in een hokje te stoppen, kun je dominante drijfveren benoemen en die gebruiken in je marketing en communicatie.

Belangrijk is natuurlijk om eerst die van jezelf - als mens en ondernemer - duidelijk te hebben, want dat bepaalt welke stijl jouw voorkeur heeft. Welk type ontdekkingsreiziger ben jij?

Door gebruik te maken van een, op het oog, heel eenvoudig 4-kleurenmodel, kun je zonder uitgebreid onderzoek of kostbare analyses, al snel starten met doelgroepdenken.

Welke drijfveren heb je gekozen?

Klik onderstaand op de bijbehorende kleur en lees een korte, vereenvoudigde omschrijving van dit type ondernemer. (Uiteraard zijn we allemaal 'regenbogen' die elke kleur in zich hebben, maar meestal is er wel één dominante kleur)

Benieuwd welke kleur jouw klanten zijn?

En wat dat betekent voor marketing en communicatie? Contacteer De Marketing Mentor voor een vrijblijvend gesprek!

TOP

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Learn more