MENTORSCHAP

Wij zijn mentoren

Wij geloven in de kracht van mentorschap. Een mentor draagt zijn kennis en ervaring graag over aan een ander, zodat die kan groeien. Iemand als sherpa Tenzing Norgay (foto), die Sir Edmund Hillary als eerste mens naar de top van de Mount Everest bracht.

Uit Hillary’s verhaal blijkt dat Sherpa Norgay veel meer was dan enkel een ervaren gids. Hij was zijn steun en toeverlaat die motivatie, vertrouwen, moed en zekerheid bracht.

Dat is precies wat wij voor onze klanten doen. Wij zijn zelf ondernemers en begrijpen als geen ander wat dat betekent. Met onze kennis en ervaring op het gebied van marketing, communicatie en ondernemen komen wij naast jou staan.

FUNDAMENT

Wij zijn fundamentenbouwers

Goede marketing betekent: een betekenisvol, relevant verhaal aan de juiste doelgroep vertellen. In hun enthousiasme om in actie te schieten, vergeten ondernemers vaak het fundament: betekenis, doelgroepkeuze en storytelling.

Alles wat je doet, moet hiervan een afgeleide zijn: je aanbod (producten, diensten), logo en huisstijl, communicatiestijl (extern én intern), keuze van media en middelen, sociale media etc.etc. Zelfs de inrichting van je kantoor en de keuze van je leveranciers, business partners en werknemers.

Geld uitgeven aan communicatiemiddelen zonder een sterk fundament, dat is als een huis bouwen op drijfzand: weggegooid geld.

VOORBIJ DE HORIZON

Wij zijn jouw reisgids

Onze boodschap: laat je niet begrenzen door de horizon.

Vaak ligt het beste daar namelijk voorbij. Succesvolle ondernemers zijn steeds bezig met vernieuwen, innoveren en vooruitkijken. Daarvoor moet je verder kijken dan je directe omgeving, buiten je sector en buiten je eigen land of cultuur.

Met onze internationale ervaring in diverse sectoren en onze blik als buitenstaander kunnen wij je laten zien wat er achter je huidige horizon ligt. Wij inspireren je, wij openen je de ogen en stellen de juiste vragen, zodat jij met jouw passie de wereld kunt veroveren.

Maarten Van DammeEnthusiasm
"Waarom doe je wat je doet? Hoe doe je dat? En voor wie? De Marketing Mentor laat je eerst stilstaan bij deze vragen. Een slimme zet, want zonder die basis sta je nergens! Met hun verhelderde input paste ik mijn communicatie en marketingstrategie aan. Niet enkel ikzelf was tevreden, ook – nog veel belangrijker - mijn doelgroep: dankzij mijn nieuwe aanpak kon ik van mijn klanten echte ambassadeurs maken."
Verschil

Mentorschap maakt het verschil

Wat is het verschil met consultants, uitvoerders en opleiders?
Zoals de iconische staatsman en uitvinder Benjamin Franklin ooit zei: "Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn." Mentorschap gaat om empowerment: deze keer doen we het samen, daarna kun je het zelf. Dat vind je niet bij een freelancer, die expert is in een beperkt gebied. Ook niet bij een consultant (die vanaf de zijlijn adviseert, maar niet betrokken implementeert), niet bij een opleiding (waar je de tools krijgt, maar geen begeleiding), niet bij een coach (die geen specifieke vakkennis inbrengt).

Kennismaken met ons?

Of... laat je door ons contacteren

Laat hieronder je gegevens achter. Dan nemen wij contact met jou op om een afspraak te maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Ons stappenplan

voor succesvol ondernemen met betekenis

Situatie-analyse

01

Waar sta je op dit moment? Op basis van jouw input en onze kennis en ervaring brengen we de situatie (markt, product, bedrijf, doelgroep) nauwkeurig in kaart. Wat zijn de mogelijkheden voor jouw bedrijf om met passie te kunnen blijven ondernemen?

Fundament leggen

02

We duiken dieper in jouw leefwereld en je passie als ondernemer. Welke markt kun je claimen? We ontdekken wie jouw waardevolste klanten zijn (bestaande en potentiële) en wat hen drijft. Waar hebben ze écht nood aan? Hoe lever je hen de meeste waarde? Daar ligt voor jou de kans om je te onderscheiden en een unieke positie in de markt te claimen.

Storytelling

03

Wat is jouw unieke verhaal over je merk, product en bedrijf? Dit is de 'sweet spot': het raakvlak van jouw aanbod en de behoefte van je klanten. Welke betekenis heb jij voor je waardevolle klanten? Hoe breng je dat verhaal het beste naar buiten? Welke visuele aspecten horen hierbij? Wat is de passende tone-of-voice?

Actieplan

04

De laatste stap is een concreet, persoonlijk advies over de stappen die jij zou moeten zetten om je doel te bereiken. Welke touchpoints zijn er voor jouw doelgroep en hoe zorg je ervoor dat die allemaal jouw unieke verhaal ondersteunen? Marketing, communicatie, content, sociale media, ...

TOP